Profiel

STROOMBERG = Philip Stroomberg, zelfstandig grafisch ontwerper, gevestigd in Amsterdam. Hij is zijn bureau gestart in 1997. Het accent in zijn portfolio ligt op culturele producties. Regelmatig ontwerpt Stroomberg voor de internationale promotie van Nederlandse cultuur.

Een nieuwe stap heeft Stroomberg gezet met de ontwikkeling van eigen producten. Zijn innovatieve ontwerp The Cube Calender, een stoere kubus die niettemin aan de tand des tijds ten onder gaat, won vorig jaar vier internationale prijzen voor design.
Zie ook www.thecubecalender.com

Persoonlijk

Elke vraag is uniek. Elk antwoord ook. Mijn ontwerpen hebben een eigen signatuur. Je ziet van wie ze zijn en voor wie ze zijn. Ik ontwerp met en voor mensen en zoek altijd de dialoog.

Helder

Ik hou van heldere vormen en krachtige kleuren. Mijn ontwerpen zijn niet voorzichtig maar duidelijk. Een ontwerp mag uitdagend en confronterend zijn: een ontwerper is niet bang.

Analytisch

Ontwerpen is voor mij een soort uitvinden. Ik ga analytisch te werk en stel gerichte vragen. Niets is vanzelfsprekend. Ik zoek een oplossing op maat, liefst eentje die ik nog niet eerder gezien heb.

Functioneel

Ik streef naar een communicatief, opvallend en functioneel ontwerp. Voor elke opdracht zoek ik de passende vorm, het meest geschikte medium.

Optimistisch

Wat er om me heen in de wereld, op straat en thuis gebeurt beïnvloedt me. Ik wil ook dat de wereld doorklinkt in mijn ontwerpen. Stiekem denk ik dat een goed ontwerp de wereld wél een beetje beter maakt. Ik ben een optimist.